Dagskolen i Tvind

Dagskolen i Tvind

Dagskolen i Tvind er et tilbud til fortrinsvis unge over 16 år der vil nyde godt af et aktivt og positivt skolemiljø midt i det internationale skolecenter Tvind. Nogle af lærerne er studerende ved Det Nødvendige Seminarium. Dagskolen er altså DNS’ øvelsesskole.

Leder: Anna Hoas, +4528195544, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Dagskolen har til huse i en træbygning med lyse lokaler, med udsigt til møllen og resten af Tvind.

 

Dagskolens klasseundervisning Dagskolen i Tvind, praktisk undervisning Dagskolens studierejse til Sri Landka

 

Mange af eleverne på dagskolen kommer fra PTG (Praktisk Teoretisk Grunduddannelse) som er et godkendt botilbud for voksne på Tvind. Andre elever kommer fra lokalområdet, f.eks. fra opholdssteder i omegnen (Casablanca og Apollo).

 Dagskolen er en lille skole hvor unge med forskellige slags baggrund og forudsætninger går i skole sammen - og hænger sammen i tykt og tyndt.

 

Dagskolen i Tvind, kunst undervisning

Kevin er elev fra Casablanca.

Sådan ser han ud ved skulpturundervisningen.

Sådan ser han ud ved pausen. Se en lille film

"Kreative pauser for kreative unge" (2:08 min.)

Sådan ser han ud, når han deltager

"Førstehjælpkursus". Se en lille film (2:18 min.)

 

Dagskolen bruger DmM (Den moderne Metode) som pædagogisk metode. Hver elev har en laptop til deres rådighed. På skolens server ligger en omfattende database med mere end 15.000 studieopgaver fordelt på alle klassetrin fra 1. klasse til HF.

 

Ved skoleårets start lægges en individuel studieplan for hver enkelt elev med mål og delmål. Differentiering er et væsentlig aspekt i DmM, og hver elev har kontrol med at niveau og tempo passer til dem.

 

Lærerteamet hjælper med at lægge planer, løse og rette opgaver og holde fast i ambitionerne. Nogle elever har vanskeligt ved at overskue deres skolearbejde og skal have meget støtte, andre er meget selvhjulpne og bruger lærerne som vejledere og konsulenter.

 

Læs mere om Dagskolen på www.dagskolen-tvind.dk

Læs Dagskolens undervisningsplan 2012-2013