Skiferie i Norge

Skiferie i Norge

Ferie og fællesskab. Fællesskab og ferie. Begge dele betyder meget for den gode oplevelse på Hornsjø Højfjeldshotel i Norge og på Hafjell slalombakker. Det er en stor oplevelse for os alle – for elever og lærere, at vi kan være 200 børn, unge og voksne samlet omkring alle tiders skiferie hvert år i nytåret. Vi elsker det gode humør og den god og afslappede stemning.

 

ski-1 ski-2 ski-3

 

Se filmen "Skiferie i Norge 2012" (7:20 minutter)

 

Skiferie/nytårsferie er en oplevelse, vi hvert år tager med os hjem til skolen, og lever videre på ved starten af det nye år.  Skiferien er noget vi alle glæder os til, både lærere og elever, både dem der elsker at stå på ski og dem der ikke gør. Eleverne kommer med deres forskellige baggrunde, men de ved godt, hvordan det skal være på nytårsferien. Det er et positivt fravalg af stimulanser hen over nytåret til fordel for en aktiv ferie med masser af motion og frisk luft. Det er også en god øvelse i at prioritere. Hvad vægter højst? De bliver udfordret til at tage stilling til, om de vil fejre nytårsaften på helt traditionel vis, en aften som de ofte ikke kan huske bagefter – eller om de vælger et sammentømret kammeratskab. For kammeratskaber skabes på skiferien, af at hjælpe hinanden op efter et styrt, af at lære hinanden at få den sejr det er, at kunne stå ned ad bakkerne på ski eller skateboard. Skiferie er bare godt kammeratskab.

 

På ski er nogle elever bedre end lærerne efter få øvetimer. Og så kan vi være sammen om at få det lært og grine af hinanden og sige til hinanden: Hold fast, hvor er det sejt at du kan stå så godt på ski. Lærere og elever er helt klart sammen om det – elever og lærere fra skoler, som ikke kender hinanden i forvejen lærer hinanden at kende. Det er ikke så svært at finde ud af hvad man skal gøre, for bakkerne går kun nedad,  så alle skal alligevel ned i bunden. Alle ved godt, at der kun er én ting at gøre, når man er faldet og ligger ned med sne ned ad ryggen – det er at komme op igen. Der bliver skabt venskaber på tværs. Der er nogle, der finder sammen, fordi de står på snowboard, nogle der danser zumba sammen, nogle der står på pukkelpisten. Men sammen er vi.

 

Nogle elever er ikke så vilde med ski.  De er med på ferien fordi de er vilde med den hyggelige stemming og den flotteste natur. Sammen kan vi glæde os over solskinsvejr, det tågede snevejr, tøvejr og frost igen. Vejret og landskabet forandrer sig hele tiden her på fjeldet og vi må bare følge med og nyde det!

Aktivitets Kalender

Ingen begivenheder