Nyheder

Høstmarked på Tvind

Lørdag d. 25. oktober var en smuk efterårsdag. Tvind Internationale Skolecenter holder det månedlige åbent hus og denne gang er der Høstmarked på programmet - en festlig dag med lege og aktiviteter for store og små, levende musik, udstilling og salg af hjemmedyrket grønt og meget andet. Desuden er der som altid mulighed for en guidet rundvisning på skolecentret og caféen holder åbent med hjemmebagte lækkerier.Mere end 100 gæster besøgte vores høstmarked den dag.

 

Høstfest på Tvind! Levende musik på Tvinds Høstmarked. Økologisk dekoration på Tvinds høstmarked.
Lokale gæster besøger Tvinds Høstemarked. Hils på økologisk gulerod på Tvind! Økologiske grøntsager - til glæd for os selv og for lokale folke.

 

Tvind startede i foråret 2008 med at dyrke egne grøntsager, og i dag har vi ca. 40 slags grønsager og frugter der gror på 7500 m2 land.Formålet med vores økologiske grøntsagshave, også kaldt garden farming er, at eleverne lærer at forstå nødvendigheden af en bæredygtig udvikling. Vi kæder i dette projekt praksis og teori sammen. Eleverne får jord på hænderne og er ude i marken. De kommer til at se resultater - gode og sunde produkter uden sprøjtemidler og kunstgødning. Vi dyrker gulerødder, kartofler, løg, salat, selleri, rødbeder, ærter, jordbær, tomater, grønkål, majs og meget mere. Vi lærer om planter, dyrkning, varme, opbevaring, vanding og gødning.

 

Gennem vores garden farming projekt vil der blive snakket om, hvordan vores fællesskab med brug af mange kræfter kan skabe nogle gode resultater. Eleverne vil derigennem også kunne opdage, at de bliver taget alvorligt. Formålet er også at sætte gang i en produktion, som på sigt kan føre til hel eller delvis selvforsyning af ovennævnte produkter.

 

 

Sidste Nyt

  Den 7. – 11. august går det løs med både Danmarks– og Sverigesmesterskaber i varmluftballon. Skolerne...
Den 4. konference under temaet "Meeting the Other" blev afholdt på Tvind den 11. – 13. maj 2018.Her er nogle...
Den 26. marts 1978 drejede vingerne rundt for første gang, og verdens (den gang) største vindmølle begyndte så...
"Kommunerne er underlagt et saglighedskrav""Så længe tilbud med relation til Tvind ikke overtræder gældende...
Tvind inviterer til Vinterkoncert i Musikteatret Holstebro Lørdag den 27. januar 2018,  kl. 13.00 –...
Følg os på Facebook her: "Tvind fortæller"